Zelf verven of uitbesteden

Bookmark and Share

U kunt ervoor kiezen om uw huis zelf te verven of om dit uit te besteden aan een schilder. Wat is verstandig? We zetten een aantal feiten voor u op een rij zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Zelf aan de slag: besparen op de kosten

Uit onderzoek van onderzoeksbureau Qudata is gebleken dat maar weinig mensen onder de indruk zijn van hun eigen kluskwaliteiten. Desondanks kiezen veel mensen ervoor zelf hun huis te verven. Met goede voorbereiding en de juiste materialen bent u prima in staat om zelf de buitenkant van huis te verven. Het is flink wat werk, maar u bespaart aardig op de kosten. Een professionele schilder rekent al snel een uurloon van €35,-. Houd er wel rekening mee dat een ervaren schilder in een hoger tempo werkt dan u, want bent u zich ervan bewust hoeveel werk er bij een huis verven komt kijken? Denk aan werkzaamheden als:

• Schuren en schoonmaken
• Egaliseren en gronden
• Aanbrengen van de uiteindelijke laklaag

Uitbesteden: verzekerd van kwaliteit

Wanneer u ervoor kiest om een professionele schilder in te huren dan, weet u zeker dat het schilderwerk goed gebeurt. Daarnaast hoeft u zelf geen materiaal als kwasten, verf, ladders en beschermende kleding aan te schaffen of te huren. Dat is wel zo gemakkelijk, en scheelt u weer geld.

Het is vrij lastig om de buitenkant van uw woning zelf te verven. Vaak moet u op grote hoogte werken, en dat is niet altijd even gemakkelijk. Een ervaren schilder kan gevaarlijke situaties goed inschatten, en loopt hiermee minder risico op ongelukken.

Het uitbesteden van buitenschilderwerk heeft zo dus zijn voordelen. Niet in de laatste plaats omdat u zelf geen tijd vrij hoeft te maken voor deze vaak tijdrovende klus. Laat uw buitenschilderwerk uitvoeren door een professional en vraag via deze website snel en eenvoudig offertes aan bij schilders bij u in de buurt!