Wanneer verven?

Bookmark and Share

Door uw huis goed te onderhouden blijft het jaar in jaar uit in goede staat. Het is prettig om in een goed onderhouden huis te wonen én uw huis behoudt zijn waarde op de woningmarkt. Daarom is het verstandig uw huis op gezette tijden te voorzien van een schilderbeurt. Maar wanneer is het nodig?

Gemiddeld om de 5 jaar

De buitenkant van uw huis is gemiddeld elke 5 jaar toe aan een nieuwe verfbeurt. Door invloed van zon en regen is de zuidkant en de westkant van uw huis vaak wat sneller toe aan een nieuwe lik verf.

Test de conditie van de verflaag

Uw huis geeft ook zelf aan wanneer het tijd is voor het aanbrengen van een nieuwe laag verf. Ziet u bijvoorbeeld dat:

• Verf afgeeft (verpoedert) en niet meer goed hecht?
• Verf beschadigd is en blaasjes en scheurtjes vertoont?

Dan is het tijd snel tot actie over te gaan. Twijfelt u erover of de verf van uw woning wel echt afgeeft, dan kunt u dit zelf gemakkelijk controleren door het schilderwerk met een natte doek af te doen. Zit er verf op de doek? Dan is het inderdaad tijd voor een nieuwe verflaag.

U kunt de conditie van verf ook controleren met behulp van een hechtproef. Maak een stukje schilderwerk schoon met een natte doek en druk vervolgens een stuk plakband op de verf. Trek het stuk plakband los. Als er verf mee komt, dan hecht de verf niet meer naar behoren en is het tijd om een verse verflaag aan te brengen.

Vraag een schilder om advies

Twijfelt u of het nodig is uw huis te verven? Laat een schilder bij u langskomen om uw woning te inspecteren. Schilders verstaan hun vak en zien het direct wanneer de buitenkant van uw woning toe is aan een nieuwe verflaag. Via deze website kunt u eenvoudig offertes aanvragen van schilders bij u in de buurt!