Schildertips

Bookmark and Share

Het verven van de buitenkant van uw huis doet u niet elke dag. Daarom helpen wij u graag op weg met een aantal praktische schildertips.

Vermijd condens

Houd altijd de luchtvochtigheid in de gaten wanneer u start met het uitvoeren van buitenschilderwerk. Is de luchtvochtigheid erg hoog? Dan is het beter uw schilderwerk een dagje uit te stellen. Anders loopt u het risico dat er condens tussen de verflagen terecht komt.

Achter de zon aan

Probeer altijd achter de zon aan te schilderen. Begin dus met het stuk waar de zon op die dag nog niet geweest is. Anders loopt u het risico dat de zon de lucht achter de natte verflaag opwarmt, waardoor de verf los laat. Vermijd ook schilderen in de volle zon. Hierbij loopt u namelijk het risico dat de verf en de ondergrond te snel opwarmen. Hierdoor verdampt het oplosmiddel in de verf. De verf wordt minder werkbaar en u krijgt gemakkelijk strepen in de verflaag en blijven verfaanzetten zichtbaar.

Maak de ondergrond stofvrij

Maak altijd de ondergrond stofvrij voordat u begint met schilderen. Dit kunt u doen met een zogenaamde kleefdoek of met een borsteltje met zachte haren.

Houd de verf schoon

Zorg ervoor dat uw verf goed schoon blijft. Anders kunt u de verf niet meer goed aanbrengen en komen er oneffenheden in de verf waardoor het minder goed hecht. Blaas altijd even over het dekstel van een verfpot voordat u deze opent. Zo weet u zeker dat er geen stof in de verf terecht kan komen. Mocht er toch vuil in de verf zitten dan kunt u deze verwijderen met behulp van een stuk panty of een lakzeefje.

Verwijder losse haren

Losse haren in een kwast haalt u gemakkelijk weg door de kwast een paar keer over een stukje schuurpapier te strijken.