Schilderwerk laten doen: wat kost het?

Bookmark and Share

Wilt u de buitenkant van uw woning laten schilderen door een professionele schilder? Het kost u wat meer dan wanneer u dit zelf zou doen, maar schilder werkt sneller dan u. Daarnaast bent u verzekerd van kwaliteit.

 

Een totaalprijs voor buitenschilderwerk

Voor buitenschilderwerk rekent een schildersbedrijf over het algemeen een totaalprijs. Deze totaalprijs is afhankelijk van het type woning dat u heeft. Het bedrag loopt uit een van €1000,- voor appartementen tot €6000,- voor een vrijstaande woning.

Extra kosten bovenop de totaalprijs

Is het schilderwerk aan de buitenkant van uw woning van bijzonder slechte kwaliteit? Dan moet de oude verf eerst verwijderd worden voordat er een nieuwe laag kan worden aangebracht.

De totaalprijs voor buitenschilderwerk wordt hierdoor een stuk hoger. De kosten voor buitelschilderwerk voor een appartement stijgen met gemiddeld €1500 en de kosten voor buitenschilderwerk van een vrijstaande woning met maar liefst €6000,-. Het is dan ook belangrijk dat u het schilderwerk van uw woning netjes bijhoudt. Zo voorkomt u extra werk en hogere kosten.

Verschillende factoren van invloed op het kostenplaatje

Om u meer inzicht te geven in de kosten voor buitenschilderwerk moet u weten hoe de kosten voor buitenschilderwerk zijn opgebouwd. De eerst kostenpost is het uurloon van de schilder. Dat ligt op een gemiddeld tarief van €35,- per uur. Daarnaast kan de schilder extra kosten in rekening brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorrijkosten, materiaalkosten of de kosten voor het huren van een steiger.Kijk de offerte van een schilder altijd goed na: heeft de schilder de extra kosten in de totaalprijs opgenomen of niet? Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Andere factoren die van invloed zijn op de totaalprijs zijn onder meer de omvang van de schilderklus, de bereikbaarheid van de te schilderen onderdelen en de bereikbaarheid van uw woning. Woont u in een drukke binnenstad dan moet de schilder misschien omrijden, of hoge kosten betalen voor het parkeren van de auto. Deze kosten berekent de schilder door in de totaalprijs.

Schilderwerk laten uitvoeren is nu extra voordelig

Al met al is het laten uitvoeren van buitenschilderwerk een flinke kostenpost. Gelukkig kunt u het nu extra voordelig laten uitvoeren dankzij het verlaagde BTW –tarief. In plaats van 21% BTW betaalt u nu 6% BTW over:

• De werkvoorbereiding van de schilder
• De schilderwerkzaamheden
• Het gebruikte materiaal

Het gemak van offertes vergelijken

U ziet, het berekenen van de kosten voor het uitbesteden van buitenschilderwerk is niet zomaar gedaan. Daarnaast verschillen prijzen van schilders. Om snel een helder beeld te krijgen van de kosten en om een goede afweging te kunnen maken welke schilder u het meest geschikt vindt voor uw klus, is het handig om offertes met elkaar te vergelijken.

U kunt via deze website snel en eenvoudig in één keer offertes aanvragen van meerdere schilders bij u in de buurt. Omschrijf uw schilderopdracht zo concreet mogelijk. Zo ontvangt u altijd offertes op maat!