Huis laten verven

Bookmark and Share

Wanneer u heeft besloten dat u uw huis wilt laten verven door professionals is het verstandig van te voren na te gaan waar u allemaal rekening mee moet houden als u schilderwerk uitbesteedt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een schilder met een keurmerk zodat u verzekerd bent van kwaliteit. Vindt u het prettig van te voren offertes te vergelijken of kiest u de eerste de beste schilder voor uw klus? Wij zetten een aantal tips voor u op een rij zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Wacht niet te lang

Regel 1 bij het onderhouden van uw schilderwerk is: wacht niet te lang. Ziet u dat de verf bladdert? Dan is er geen tijd te verliezen. Hoe eerder u tot actie overgaat hoe kleiner de kans dat het hout onder de verf beschadigd. Het herstellen van houtrot en oneffenheden brengt fors meer werk met zich mee.

Prijzen vergelijken

U wilt uw huis laten verven voor een goede prijs. Vraag daarom altijd eerst offertes aan bij meerdere schilders zodat u prijzen kunt vergelijken. Lees de verschillende offertes goed door en let op de materiaalkosten, de planning van de schilder en een eventuele aanbetaling. Zo krijgt u een goed beeld van wat een schilder u te bieden heeft, en welke prijs u hiervoor betaalt. Wel zo prettig want zo komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Omschrijf uw opdracht duidelijk

Stuur bij uw offerteaanvraag altijd een duidelijke opdrachtomschrijving mee. Omschrijf uw opdracht uitgebreid en voeg foto’s van uw woning toe aan de opdrachtomschrijving. Hoe helderder u uw opdracht omschrijft, des te meer zekerheid heeft u dat de opdracht naar wens wordt uitgevoerd en niet onbelangrijk: volgens de afgesproken prijs.

Garantie & keurmerk: verzekerd van kwaliteit

Vraag tijdens het vergelijken van schilderoffertes altijd na of u garantie krijgt op het geleverde schilderwerk. Wilt u hier zeker van zijn? Dan is het verstandig om een schilder met een keurmerk in te schakelen. Er zijn verschillende keurmerken voor schilders waaronder het keurmerk Betere Schilder en de stichting AF-erkenningsregeling.

Betere Schilder

Een schilder met het keurmerk Betere Schilder voldoet aan belangrijke kwaliteitsnormen waaronder goedgekeurde leveringsvoorwaarden. Daarnaast levert een Betere Schilder altijd een eenduidige schriftelijke offerte. Is uw schilderwerk uitgevoerd door een schilder met het Betere Schilder keurmerk? Dan kunt u een enquête invullen waarin u het geleverde werk van uw schilder evalueert. Op deze manier wordt de kwaliteit van het keurmerk gewaarborgd.

AF-erkenningsregeling

Het keurmerk van de stichting AF-erkeningsregeling geven u de zekerheid dat de schilder van uw keuze alle vak- en bedrijfstechnische diploma’s op zak heeft. U kunt ervan op aan dat:

• U aanspraak kunt maken op garantievoorwaarden en goede service
• Er kwalitatief hoogstaand werk wordt geleverd
• Uw schilder vakkundig en betrouwbaar is

Sluit een onderhoudsplan af

Heeft u eenmaal een schilder ingehuurd om uw huis te laten verven, dan houdt u uw schilderwerk graag voor langere tijd in orde. Wilt u zeker zijn van tijdig onderhoud zonder dat u hier omkijken naar heeft? Dan is het handig om een onderhoudscontract af te sluiten. Het schildersbedrijf van uw keuze onderhoudt dan voor een vooraf vastgestelde periode (bijvoorbeeld 5 of 10 jaar) het schilderwerk van uw woning. Het afsluiten van een onderhoudsplan is aantrekkelijk. Uw schilderwerk wordt goed onderhouden voor een vaste prijs.

De winterschilder: schilderwerk extra voordelig

Ondanks dat de beste periode voor buitenschilderwerk vooral in de vroege herfst- lente en zomermaanden is, kunt u er ook voor kiezen uw buitenschilderwerk in de winter te (laten) uitvoeren. Dit is een voordelige keuze: omdat schilders in de wintermaanden relatief weinig werk hebben, voeren ze in deze periode schilderwerk uit voor een lagere prijs. De winterschilder beschikt over materialen die schilderen in de winter mogelijk maakt, zoals speciale verfsoorten die goed bestand zijn tegen lage tempraturen.